снимка: БулфотоПрез нощта срещу четвъртък валежите ще продължат.Преобладаващите максимални температури ще бъдат

...
снимка: БулфотоПрез нощта срещу четвъртък валежите ще продължат.Преобладаващите максимални температури ще бъдат
Коментари Харесай

През България ще премине студен атмосферен фронт. Студен и зимен ден в сряда

снимка: Булфото

През нощта против четвъртък преваляванията ще продължат.

Преобладаващите максимални  температури  ще бъдат сред 2° и 7°.

През идващото денонощие през България ще премине леден атмосферен фронт

Това заяви за Агенция " Фокус "  Мартин Славчев, дежурен синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология ( Национален институт по метеорология и хидрология ). Ще бъде облачно, прохладно и с превалявания от дъжд, в северозападните региони - от сняг. Ще духа сдържан до мощен североизточен вятър, който след обяд ще се ориентира от запад-северозапад и с него ще нахлува леден въздух. До вечерта на доста места в Северна България и по високите полета на Западна дъждът ще премине в сняг. Ще се образува снежна завивка. В Предбалкана и Лудогорието ще има условия за преспи и навявания.

Минималните температури ще са най-вече сред минус 2° и 3°. Максималните температури ще са от 1° - 3° в Северозападна България, където ще са без значителен дневен ход, до 9° - 11° в югоизточните региони от страната.

Атмосферното налягане ще се намали и ще е по ниско от междинното за месеца.

По Черноморието ще бъде облачно и прохладно. Ще духа сдържан до мощен вятър от изток- североизток . След обяд ще има превалявания от дъжд, по-значителни по северното крайбрежие. Максималните  температури  ще са сред 5° и 10°. Вълнението на морето ще е 3 - 4 бала. Температурата на морската вода е 7° - 8°. През нощта против четвъртък вятърът ще се ориентира от запад-северозапад.

В планините ще бъде облачно, прохладно и с превалявания най-вече от сняг, под към 1200 метра - от дъжд. Ще духа сдържан до мощен южен вятър, който след обяд ще се ориентира от запад - северозапад и с него ще нахлува леден въздух. С понижението на  температури те границата на снеговалежа ще се намали. На доста места по планинските проходи ще се образуват преспи и навявания. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 2°, на 2000 метра - към минус 3°.

През нощта против четвъртък преваляванията ще продължат: в Северна България и по високите котловинни полета ще вали сняг, ще продължи да се натрупва снежна покривка; в Югоизточна България - към момента дъжд, в Странджа и Сакар - влажен сняг. В четвъртък до обяд в по-голямата част от страната преваляванията ще спрат, най-късно, след обяд, в югоизточните региони. От запад облачността ще се раздира и ще понижава. Вятърът ще бъде със северна съставния елемент, най-вече сдържан, вечерта ще отслабне. Преобладаващите максимални  температури  ще бъдат сред 2° и 7°. В петък сутринта ще бъде много студено с минимални  температури  между минус 8° и минус 3°, на обособени места до минус 10°. През деня, с превръщане напразно от югозапад, ще стартира стопляне и максималните  температури  ще бъдат сред 7° и 12°, по-ниски в северозападните региони. След  време нното понижение на облачността, от северозапад тя още веднъж ще се усилва, ще бъде най-вече висока и междинна.

В Дунавската низина по-късно след обяд и през нощта против събота вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили . В събота ще се затопли още малко; сутрешните  температури  вече няма да са толкоз ниски. Облачността ще е променлива, на обособени места, основно в Северна България, ще превали слаб дъжд.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР